Elkészítése
A lisztet átszitáljuk, az élesztőt pedig langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a cukrot, egy csipet sót, a tojások sárgáját, az olvasztott margarint, és a felfuttatott élesztőt. A hozzávalókat összegyúrjuk, majd alaposan kidolgozzuk a tésztát. Ezután meleg helyen kb. 50 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát 3-4 mm vastagságúra, téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük olvasztott margarinnal, majd egyenletesen megszórjuk kakaóporral és porcukorral. A kakaóport és a porcukrot kis szűrő segítségével szórjuk a tésztára, hogy egyenletesen oszoljon el.
Szorosan felcsavarjuk a tésztát, mint a bejglit, majd 1-1,5 cm vastag karikákra vágjuk. A karikákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és 15-20 percet pihentetjük.
Sütés:
Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Amint kivesszük a sütőből, még forrón megkenjük vaníliás, cukros tejjel, hogy a csigák finomabbak és puhábbak legyenek.
Ebből a mennyiségből körülbelül 25-28 db kakaós csiga lesz.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

