Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Somlói galuskák

Somlói galuska

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral. Óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot és az átszitált lisztet és sütőport. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a felét. A maradékba belekeverjük a kakaóport és azt is ráterítjük. Süthetünk két külön lapot is, de ez valamivel egyszerűbb. Sütőben 160 fokon, kb 20-25 perc alatt megsütjük. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
Beküldte: 2012.10.28.

A tésztához

A krémhez

A csoki öntethez

A sziruphoz

A díszítéshez

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral. Óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot és az átszitált lisztet és sütőport.

Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a felét. A maradékba belekeverjük a kakaóport és azt is ráterítjük.

Süthetünk két külön lapot is, de ez valamivel egyszerűbb. Sütőben 160 fokon, kb 20-25 perc alatt megsütjük. Kiborítjuk és hagyjuk kihűlni.

Megfőzzük a vaníliás pudingot és félretesszük.

A sziruphoz vizet a cukorral és rumaromával vagy rummal felfőzzük és ebbe áztatjuk a mazsolát.

Az öntethez kevés tejben kikeverjük a kakaót a cukorral és a pudingporral. A maradék tejet felforralva beleöntjük a kakaót és kevergetve újra forraljuk, közben hozzáadjuk a vajat és a rumaromát, majd kihűtjük.

A tejszínt kemény habbá verjük.

A piskótát lapjával kettévágjuk. Magasabb falú edénybe tesszük az egyik lapot, meglocsoljuk a rumos sziruppal. Rászórjuk a mazsolát és a darált diót.

Rákenjük a puding 3/4 részét és beborítjuk a másik lappal. Elsimítjuk rajta a maradék pudingot, és kakaóport szitálunk rá. Kockára vágva vagy kanállal galuskákat szaggatva, csoki mártással meglocsolva, tejszínhabbal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is