Elkészítése
A tojások sárgáját 30 dkg cukorral és 6 evőkanál vízzel alaposan kikeverjük. A tojásfehérjét szintén 6 evőkanál vízzel és a maradék 8 dkg cukorral kemény habbá verjük. A liszt felét hozzáadjuk a tojássárgájához, majd óvatosan összekeverjük. Ezután a tojásfehérje felét is hozzáadjuk. A maradék lisztet elkeverjük a sütőporral, és lassan belekeverjük a tojássárgájás keverékbe. Végül a tojásfehérje másik felét is beleforgatjuk a masszába.
A tésztát kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Krém:
A tejben megfőzzük a pudingot, majd hagyjuk hűlni. Amíg a puding hűl, a gesztenyemasszát és a cukrot alaposan kikeverjük vajjal. A habtejszínt kemény habbá verjük. Amikor a puding teljesen kihűlt, hozzákeverjük a gesztenyekrémet és a felvert tejszínhab felét.
Összeállítás:
A kihűlt piskótát három részre vágjuk. Az alsó lapot megkenjük a krémmel, erre rátesszük a következő piskótalapot, majd ismét krémet kenünk rá, végül a harmadik piskótalapot is ráhelyezzük. A torta tetejét és oldalait bevonjuk a megmaradt krémmel, majd ízlés szerint díszítjük.
