Elkészítése
A spagettit lobogó, forró, enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és összekeverjük a vajjal. A tojást felverjük, beleforgatjuk a reszelt sajtot, és hozzákeverjük a kifőtt tésztát. Ezt olajjal kikent sütőformába simítjuk.
Kevés olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a kicsumázott, csíkokra vágott zöldpaprikát. Ezután hozzáadjuk a darált húst, a felkarikázott paradicsomot és a paradicsompürét. Ízesítjük cukorral, sóval, és oregánóval fűszerezzük. Addig pároljuk, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Közben a túrót áttörjük szitán, és a tészta közepére halmozzuk. Rálocsoljuk a fűszeres-húsos mártást, majd előmelegített sütőben, 175°C-on 20 percig sütjük. Ekkor a tetejére szórjuk a reszelt sajtot, és további 5-10 percig sütjük, amíg a sajt ráolvad.
