Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Palacsinta receptek

Amerikai palacsinta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először válasszuk ketté a tojásokat. A tojások sárgáját habverő segítségével a cukorral együtt keverjük addig, amíg ki nem világosodik. Ezt követően adjuk hozzá a lisztet, a tejet és a sütőport, majd keverjük őket simára. A tojások fehérjéjét verjük kemény habbá a csipet sóval. A habot szépen forgassuk bele a lisztes masszába, és már kész is […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2012.11.04.

Hozzávalók

Elkészítése

Először válasszuk ketté a tojásokat. A tojások sárgáját habverő segítségével a cukorral együtt keverjük addig, amíg ki nem világosodik.

Ezt követően adjuk hozzá a lisztet, a tejet és a sütőport, majd keverjük őket simára.

A tojások fehérjéjét verjük kemény habbá a csipet sóval. A habot szépen forgassuk bele a lisztes masszába, és már kész is vagyunk a tésztával.

Egy tapadásmentes serpenyőben melegítsük fel a vajat, majd kanalazzunk bele a palacsinta tésztából.

Az amerikai palacsinta esetében sokkal kisebb átmérőjű palacsintákat kell sütni, így a tésztát nem kell a serpenyő szélére eljuttatni. A palacsinták mindkét oldalát süssük szép pirosra.

Az amerikai palacsintát fogyaszthatjuk juharsziruppal, édes mogyorókrémmel, vaníliás sodóval, gyümölcscsel vagy bármilyen más finomsággal.

Jó étvágyat!

Az amerikai palacsinta tésztája a francia palacsintával ellentétben nem vékony (már-már átlátszó, ahogy a francia palacsintát szeretem), hanem vastag, sokkal tartalmasabb, fogyasztásakor jobban érvényesül a tészta állaga, és az íze.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is