Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Csörögefánk

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojássárgáját, a cukorral és a tejföllel keverjük habosra. Amikor ez kész, a zsír kivételével minden hozzávalót tegyünk bele. Annyi liszt kell hozzá, hogy jól gyúrható legyen, de ne legyen túl kemény, vagy lágy a tészta. Ezt követően hagyjuk állni 3/4 órát letakarva. Utána a tésztát vékonyan kenjük meg zsírral, és jobbról indulva hajtsuk félbe, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2012.11.22.

Hozzávalók

Elkészítése

A tojássárgáját, a cukorral és a tejföllel keverjük habosra. Amikor ez kész, a zsír kivételével minden hozzávalót tegyünk bele. Annyi liszt kell hozzá, hogy jól gyúrható legyen, de ne legyen túl kemény, vagy lágy a tészta. Ezt követően hagyjuk állni 3/4 órát letakarva. Utána a tésztát vékonyan kenjük meg zsírral, és jobbról indulva hajtsuk félbe, és ezt háromszor ismételjük meg (a lényeg, hogy minden oldalról hajtani kell a tésztán egy felet). Ezt követően ismét pihentetessük letakarva a tésztát legalább 1/2 órát.

Vékonyan lisztezett deszkán nagyon vékonyra nyújtsuk ki a tésztát, majd derelyevágóval háromszögeket, vagy rombuszokat vágjunk belőle, végül bő forró olajban süssük arany barnára. Itt nagyon figyelni kell, mert a csörögefánk hamar megéghet.

Az olajból kivéve szórjuk meg vaníliás porcukorral a fánkokat. Ebből a mennyiségből egy nagy tálnyi herőce lesz.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is