Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet, a tojást és kb. 1,5-2 dl vizet összekeverjük, így készül a nokedli tésztája. A víz mennyisége változhat, a lényeg, hogy egy közepes sűrűségű, könnyen szaggatható tésztát kapjunk. Fontos, hogy a tésztát nem kell teljesen homogénre dolgozni, maradhatnak benne kisebb lisztcsomók. Egy nagy lábosban vizet forralunk, hozzáadunk egy kis olajat és egy teáskanál sót. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2012.11.05.

Hozzávalók

Elkészítése

A lisztet, a tojást és kb. 1,5-2 dl vizet összekeverjük, így készül a nokedli tésztája. A víz mennyisége változhat, a lényeg, hogy egy közepes sűrűségű, könnyen szaggatható tésztát kapjunk. Fontos, hogy a tésztát nem kell teljesen homogénre dolgozni, maradhatnak benne kisebb lisztcsomók.

Egy nagy lábosban vizet forralunk, hozzáadunk egy kis olajat és egy teáskanál sót. Amikor a víz lobog, nokedli szaggatóval beleszaggatjuk a tésztát. Ha nincs nokedli szaggatónk, profik egy kés és egy vágódeszka segítségével is megoldhatják.

Egyszerre mindig kisebb mennyiséget tegyünk a vízbe, hogy ne ragadjanak össze. Amint a nokedlik felúsznak a víz tetejére, készen vannak, ekkor ki is szedhetjük őket.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is