Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zöldség levesek

Sárgaborsóleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sárgaborsót alaposan kiválogatjuk, majd többször, váltott hideg vízben átmossuk. Annyi vízzel engedjük fel, hogy ellepje, és egy éjszakára áztatjuk. Másnap, ha az áztatóvizet magába szívta, újra felengedjük annyi vízzel (vagy füstölt hús főzőlevével), hogy bőven ellepje. Fedő alatt, kis lángon nagyon puhára főzzük, időnként megkeverve, hogy az alja ne kapjon oda. Közben az olajon […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2012.11.13.

Hozzávalók

Elkészítése

A sárgaborsót alaposan kiválogatjuk, majd többször, váltott hideg vízben átmossuk. Annyi vízzel engedjük fel, hogy ellepje, és egy éjszakára áztatjuk. Másnap, ha az áztatóvizet magába szívta, újra felengedjük annyi vízzel (vagy füstölt hús főzőlevével), hogy bőven ellepje. Fedő alatt, kis lángon nagyon puhára főzzük, időnként megkeverve, hogy az alja ne kapjon oda.

Közben az olajon megfonnyasztjuk a reszelt vöröshagymát, majd megszórjuk liszttel, és folyamatosan kevergetve addig pirítjuk, amíg a hagyma és a liszt szép piros nem lesz. Meghintjük pirospaprikával, egy kevés vízzel felengedjük, majd a leveshez öntjük. A levest tésztaszűrőn keresztül áttörjük, visszatesszük a tűzre, és vízzel 1,5 literre hígítjuk. Még néhány percig forraljuk, hogy az ízek összeérjenek.

Tálaláskor olajban pirított kenyérkockákat kínálunk hozzá. Ha gazdagítani szeretnénk, a legvégén karikára vágott virslit is főzhetünk a levesbe.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is