Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Spagettik, makarónik

Makarónitorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztből, vajból és tejfölből vajastésztát készítünk, amit késsel dolgozunk ki. Egy kis cipónyi tésztát félreteszünk, a többit kinyújtjuk, és egy nagy tortaformát kibélelünk vele. Az olajon megpirítjuk a felaprított hagymát, hozzáadjuk a laskára vágott füstölt húst és a felszeletelt gombát, megsózzuk, megborsozzuk, majd néhány perc múlva beleöntjük a paradicsompürét és kétszer annyi vizet. Ezt […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.01.16.

Hozzávalók

Elkészítése

A lisztből, vajból és tejfölből vajastésztát készítünk, amit késsel dolgozunk ki. Egy kis cipónyi tésztát félreteszünk, a többit kinyújtjuk, és egy nagy tortaformát kibélelünk vele. Az olajon megpirítjuk a felaprított hagymát, hozzáadjuk a laskára vágott füstölt húst és a felszeletelt gombát, megsózzuk, megborsozzuk, majd néhány perc múlva beleöntjük a paradicsompürét és kétszer annyi vizet. Ezt az egészet körülbelül öt percig forraljuk.

Közben sós vízben puhára főzzük az összetördelt makarónit, leszűrjük, majd összekeverjük a gombás-sonkás paradicsommártás sűrűjével. Ezt a keveréket a tésztával kibélelt tortaformába öntjük.

A félretett tésztából kinyújtunk egy kerek lapot, és befedjük vele a töltött tésztás alapot. A tetejét nyers tojással megkenjük, majd a sütőben szép aranyszínűre sütjük.

Tálaláskor a tortaformát óvatosan eltávolítjuk, a tortát pedig a tésztalappal együtt egy tálra csúsztatjuk. Úgy szeleteljük, mint egy tortát, és a maradék paradicsommártást külön tálaljuk hozzá.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is