Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Diókrémes mézes-babapiskótás szelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A vajat vagy margarint lassú tűzön felforrósítjuk, majd levesszük a tűzről és langyosra hűtjük. A lisztet összeszitáljuk a porcukorral, a mézeskalácsfűszerrel és a fahéjjal. A szalalkálit langyos tejben feloldjuk. A vaj/margarin-méz keverékhez egyenként hozzákeverjük a tojásokat, majd a szalalkális tejet, és több részletben hozzáadjuk a lisztes keveréket. Fakanállal vagy kézi robotgéppel alaposan kidolgozzuk a tésztát. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2012.11.25.

A tésztához

A diókrémhez

Elkészítése

A vajat vagy margarint lassú tűzön felforrósítjuk, majd levesszük a tűzről és langyosra hűtjük. A lisztet összeszitáljuk a porcukorral, a mézeskalácsfűszerrel és a fahéjjal. A szalalkálit langyos tejben feloldjuk.

A vaj/margarin-méz keverékhez egyenként hozzákeverjük a tojásokat, majd a szalalkális tejet, és több részletben hozzáadjuk a lisztes keveréket. Fakanállal vagy kézi robotgéppel alaposan kidolgozzuk a tésztát. A keverőtálban hagyjuk, fóliával letakarjuk, és egy órára a hűtőbe tesszük pihenni.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tésztát lisztezett munkalapon átgyúrjuk, két cipóra osztjuk, majd kisodorjuk. A kinyújtott tésztákat a kivajazott tepsi hátán egyenként megsütjük. A tésztalapokat sütés előtt villával megszurkáljuk. Világosra sütjük őket.

A diókrémhez a pudingport a tejjel és a cukorral felfőzzük, majd hozzákeverjük a darált diót, és hagyjuk kihűlni. A margarint habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt főzött krémet, a reszelt narancshéjat és a rumot, és alaposan összedolgozzuk.

Az egyik sült tésztalapot megkenjük a krém felével, majd átlósan kirakjuk cukros-rumos tejjel meglocsolt babapiskótával. A maradék krémet a piskótákra kenjük, és a másik sült tésztalappal befedjük.

A mázhoz vízgőz felett felolvasztjuk a fehér csokoládét, amibe 2 evőkanál olajat keverünk. Ezzel bevonjuk a sütemény tetejét, és színes cukorral díszítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is