Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Rakott finomságok

Rakott patisszon

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A patisszont meghámozzuk, félbevágjuk, kimagvaljuk, majd ujjnyi szeletekre vágva besózzuk, és egy óráig állni hagyjuk. Ezután a nedvességet leitatjuk róla, és a szeleteket lisztbe mártva, mindkét felükön bő, forró olajban megsütjük, alaposan lecsepegtetjük. A rizst sós vízben majdnem puhára főzzük. A sült vagy pörkölt húst megdaráljuk, a pecsenye vagy pörköltlevet a tejföllel meg a tojássárgával […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2012.11.26.

Hozzávalók

Elkészítése

A patisszont meghámozzuk, félbevágjuk, kimagvaljuk, majd ujjnyi szeletekre vágva besózzuk, és egy óráig állni hagyjuk.

Ezután a nedvességet leitatjuk róla, és a szeleteket lisztbe mártva, mindkét felükön bő, forró olajban megsütjük, alaposan lecsepegtetjük. A rizst sós vízben majdnem puhára főzzük. A sült vagy pörkölt húst megdaráljuk, a pecsenye vagy pörköltlevet a tejföllel meg a tojássárgával simára keverjük.

Egy mély tűzálló tál aljára patisszonszeleteket fektetünk, erre rizst halmozunk, majd a darált hús következik. Most ismét patisszonnal, utána rizzsel meg hússal folytatjuk a rétegezést, végül az egészet putisszonszeletekkel fedjük be.

Az ízesített tejföllel leöntjük, és tetejére reszelt sajtot hintünk. A forró sütőben addig sütjük, amíg a teteje épen meg nem pirul.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is