Elkészítése
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két egyenlő részre osztjuk. Az egyik tésztalapot kinyújtjuk egy kisebb tepsi méretére, beletesszük a tepsibe, és megkenjük lekvárral.
Pudingos-túrós töltelék:
A túrót összekeverjük a pudingporral, a citrom levével és reszelt héjával. Ezután hozzáadjuk a tojás felvert habját és a búzadarát. Ha szükséges, ízlés szerint cukrot is tehetünk hozzá. A lekvárral megkent tésztalapra ráöntjük a túrós tölteléket.
A másik tésztalapot is kinyújtjuk, és ráhelyezzük a túrós töltelék tetejére.
A süteményt 180 fokra előmelegített sütőben sütjük tűpróbáig. Amikor megsült, ne kapcsoljuk ki a sütőt, hanem csökkentsük a hőfokot körülbelül 50 fokra.
Díszítés:
A tojásfehérjét felverjük 1 evőkanál cukorral, és habzsák segítségével csíkozzuk be a sütemény tetejét. Tegyük vissza a sütőbe, és hagyjuk, hogy a hab körülbelül 20 perc alatt megszáradjon. Miután megszáradt a hab, a csíkok közé lekváros csíkokat is húzunk, hogy még látványosabb legyen a sütemény.
Jó étvágyat kívánok!
