Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben félpuhára főzzük. A rizst is puhára főzzük, majd mindkettőt leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Közben egy nagyobb lábasban megforrósítjuk a zsírt, és üvegesre pirítjuk rajta az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a darált húst, és körülbelül 10 percig pároljuk. Ezután belekeverjük a pirospaprikát, alaposan összekeverjük, és még 5 percig pároljuk. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Beküldte: 2012.11.23.

Hozzávalók

Elkészítése

A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben félpuhára főzzük. A rizst is puhára főzzük, majd mindkettőt leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Közben egy nagyobb lábasban megforrósítjuk a zsírt, és üvegesre pirítjuk rajta az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a darált húst, és körülbelül 10 percig pároljuk. Ezután belekeverjük a pirospaprikát, alaposan összekeverjük, és még 5 percig pároljuk.

Egy tepsit kizsírozunk, és egyenletesen elrendezzük benne a rizst. Ráöntjük a hús felét, erre pedig a karfiolt tesszük, amit megszórunk fűszersóval. A tetejére a maradék húst rétegezzük. Végül az egészet megszórjuk reszelt sajttal.

Forró sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a sajt rá nem olvad és szép aranybarnára nem sül a teteje.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Ősz Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is