Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kiflik

Sós sütemények

Sonkás-sajtos kifli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Amikor az élesztő felfutott, a többi hozzávalóval együtt kelt tésztát gyúrunk. A tésztát addig dagasztjuk, amíg sima és rugalmas nem lesz. Ezután letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük. Amikor a tészta megkelt, három egyenlő részre osztjuk. Minden cipót lisztezett deszkán kör alakúra kinyújtunk, majd […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2012.11.30.

Hozzávalók

Krém

Tetejére

Elkészítése

A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Amikor az élesztő felfutott, a többi hozzávalóval együtt kelt tésztát gyúrunk. A tésztát addig dagasztjuk, amíg sima és rugalmas nem lesz. Ezután letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.

Amikor a tészta megkelt, három egyenlő részre osztjuk. Minden cipót lisztezett deszkán kör alakúra kinyújtunk, majd nyolc egyenlő cikkre vágunk. A cikkek közepére teszünk egy kiskanálnyit az előre elkészített krémből: az apróra vágott sonkát összekeverjük a tömlős sajttal és a tejföllel, hogy lágy, kenhető tölteléket kapjunk. A tésztát a szélesebb végétől kezdve feltekerjük, így kis kifliket formázunk.

A kész kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd megkenjük felvert tojással. Előmelegített, 180 fokos sütőben aranyszínűre sütjük őket.

Ezek a sós kiflik kívül ropogósak, belül puhák és krémesek, tökéletesek egy kiadós reggelihez vagy uzsonnához. Jó étvágyat kívánunk!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is