Elkészítése
Először elkészítjük a piskótát. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját összekeverjük a cukorral, majd a kakaót a liszttel egy külön tálban összekeverjük. A felvert tojásfehérjét és a kakaós lisztet felváltva, óvatosan hozzáadjuk a tojássárgás keverékhez, hogy a tészta könnyű maradjon. A masszát 180 °C-ra előmelegített sütőben készre sütjük.
Amíg a piskóta hűl, elkészítjük a krémet. A vajat, a túrót és a cukrot összekeverjük, amíg egyenletes, krémes állagú lesz. Ezt a krémet egyenletesen rákenjük a kihűlt piskótára.
A pudingport egy kevés üdítővel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a maradék üdítőt is beleöntjük. Folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Amikor már kihűlt, és kezd kissé szilárdulni, óvatosan ráöntjük a túrókrém tetejére.
A süteményt hűtőbe tesszük 3-4 órára, hogy a rétegek szépen összeálljanak. Ezután szeleteljük és tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!
