Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tésztát sós, olajos vízben kifőzzük, hogy ne legyen se száraz, se ragadós. Közben a darált húsból pörköltet készítünk. Ehhez az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk a felhevített zsiradékon, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, a darált húst és a fűszereket, valamint a felaprított zöldpaprikát. Kevés vízzel felöntjük, és fedő alatt kb. 1-1,5 óra alatt puhára főzzük. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kir.A
Beküldte: 2012.11.25.

Hozzávalók

Elkészítése

A tésztát sós, olajos vízben kifőzzük, hogy ne legyen se száraz, se ragadós. Közben a darált húsból pörköltet készítünk. Ehhez az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk a felhevített zsiradékon, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, a darált húst és a fűszereket, valamint a felaprított zöldpaprikát. Kevés vízzel felöntjük, és fedő alatt kb. 1-1,5 óra alatt puhára főzzük. Ha szeretnénk, a pörkölt vége felé borsót is hozzáadhatunk, hogy az csak a főzés végére puhuljon meg.

Amikor a pörkölt elkészült, egy hőálló tálat kivajazunk, és rétegezni kezdjük az ételt. Először jön egy réteg főtt tészta, majd rákanalazzuk a pörköltet, reszelt sajttal megszórjuk, és tejföllel borítjuk. Ismételjük meg a rétegeket, amíg az összetevők elfogynak, a tetejére pedig sajt és tejföl kerüljön.

Előmelegített sütőben, közepes hőfokon addig sütjük, amíg a teteje aranybarnára nem sül. Egy kiadós és laktató fogás, ami mindig nagy sikert arat!

Jó étvágyat kívánunk!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
Kir.A
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is