Elkészítése
A tésztát sós, olajos vízben kifőzzük, hogy ne legyen se száraz, se ragadós. Közben a darált húsból pörköltet készítünk. Ehhez az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk a felhevített zsiradékon, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, a darált húst és a fűszereket, valamint a felaprított zöldpaprikát. Kevés vízzel felöntjük, és fedő alatt kb. 1-1,5 óra alatt puhára főzzük. Ha szeretnénk, a pörkölt vége felé borsót is hozzáadhatunk, hogy az csak a főzés végére puhuljon meg.
Amikor a pörkölt elkészült, egy hőálló tálat kivajazunk, és rétegezni kezdjük az ételt. Először jön egy réteg főtt tészta, majd rákanalazzuk a pörköltet, reszelt sajttal megszórjuk, és tejföllel borítjuk. Ismételjük meg a rétegeket, amíg az összetevők elfogynak, a tetejére pedig sajt és tejföl kerüljön.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon addig sütjük, amíg a teteje aranybarnára nem sül. Egy kiadós és laktató fogás, ami mindig nagy sikert arat!
Jó étvágyat kívánunk!
