Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Miután a tészta kiengedett, kettévágjuk és mindkét részt vékonyra, körülbelül 30×35 cm-es téglalapra nyújtjuk. A tésztalapokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd előmelegített, 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Az első lap megsülte után a másik tésztalapot is ugyanígy megsütjük. Krém elkészítése A krémhez a pudingporokat felfőzzük a tejben 10 dkg cukorral. A tojásfehérjét 3 evőkanál […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2012.11.30.

Hozzávalók

A felső lapra

Elkészítése

Miután a tészta kiengedett, kettévágjuk és mindkét részt vékonyra, körülbelül 30×35 cm-es téglalapra nyújtjuk. A tésztalapokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd előmelegített, 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Az első lap megsülte után a másik tésztalapot is ugyanígy megsütjük.

Krém elkészítése

A krémhez a pudingporokat felfőzzük a tejben 10 dkg cukorral. A tojásfehérjét 3 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a még meleg pudingba. A habtejszínt is keményre verjük.

Összeállítás

Ha a tésztalapok és a puding is kihűlt, elkezdhetjük a sütemény összeállítását. Az egyik tésztalapra rákenjük a pudingos krémet, majd erre jön a felvert habtejszín, végül befedjük a másik tésztalappal.

Máz

A mázhoz 2 evőkanál cukrot karamellizálunk, majd felengedjük 3 evőkanál vízzel. Miután levettük a gázról, hozzákeverjük a porcukrot, és ezt a mázat simítjuk a sütemény tetejére. Hagyjuk a mázat megdermedni, majd szeleteljük és tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Francia Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is