Elkészítése
A vajból, lisztből és tejből kemény besamelt főzünk. A tojásokat megfőzzük.
A besamelmártás 2/3 részéhez keverjük a tormát, 5 dkg vajat, ízesítjük sóval, borssal. A tojásokat kettévágjuk, sárgájukat szitán vagy szűrőn áttörjük, majd a maradék 1/3 besamellel, 5 dkg vajjal, mustárral, sóval, borssal kikeverjük.
A tormakrémet habzsák segítségével a sonkaszeletek szélére nyomjuk, majd feltekerjük. Ugyancsak habzsák segítségével a tojáskrémet a félbevágott tojásokba töltjük.
A sonkatekercseket és a töltött tojásokat egy nagyobb tálra rendezzük, és zöldségekkel ízlés szerint díszítjük. A tálra tehetünk majonézes salátát is, például francia salátát vagy majonézes burgonyát, és ezekre, mint talapzatra helyezzük rá a megtöltött tojásokat és a sonkatekercseket.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!


