Elkészítése
A sütőt 180 fokra melegítjük (légkeverésesnél 160 °C-ra). A muffin formába muffin papírokat teszünk, de használhatunk más módszereket is, hogy ne ragadjon bele a sütemény, például kizsírozzuk a formák mélyedéseit, majd rövid időre betesszük a tepsit a fagyasztóba.
A lisztet egy tálban összekeverjük a kakaóval, a sütőporral és a szódabikarbónával. Egy másik tálban felverjük a tojást, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, az olajat és az írót. A lisztes keveréket fokozatosan hozzáadjuk a tojásos masszához, és csak addig keverjük, amíg a száraz hozzávalók el nem tűnnek, hogy ne dolgozzuk túl a tésztát.
Egy kanállal a masszából adagolunk a formák mélyedéseibe, majd minden muffin közepébe egy darab kekszet helyezünk, amit végül újabb réteg tésztával fedünk be.
A muffint 20-25 perc alatt készre sütjük a sütőben. Nagyon finom lesz!

