Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk és a legnagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A kiszaggatott tésztákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és 180 fokon néhány perc alatt kisütjük. Közben elkészítjük a cukorszirupot: 24 dkg cukrot kevés vízzel (éppen csak annyival, hogy ellepje) sűrűre főzünk. A lángot tartsuk alacsonyan, nehogy karamellizálódjon a cukor, mert akkor a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2012.12.01.

Hozzávalók 50-60 db-hozTészta

Hab

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk és a legnagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A kiszaggatott tésztákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és 180 fokon néhány perc alatt kisütjük.

Közben elkészítjük a cukorszirupot: 24 dkg cukrot kevés vízzel (éppen csak annyival, hogy ellepje) sűrűre főzünk. A lángot tartsuk alacsonyan, nehogy karamellizálódjon a cukor, mert akkor a hab nem lesz szép fehér. Kevergetni nem szabad!

A tojásfehérjét a maradék 12 dkg cukorral kemény habbá verjük. Amikor a cukorszirup elkészült, lassan, csurgatva hozzáadjuk a felvert habhoz, miközben tovább verjük a habot egy rövid ideig.

A habot nyomózsákba tesszük, majd a linzerkarikák tetejére formázzuk. A sütőt a legalacsonyabb fokozatra állítjuk, és a habos karikákat kb. 15-20 percig szárítjuk. Amikor megszáradtak, mindegyik karika közepébe egy csepp baracklekvárt teszünk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is