Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Felfújtak

Almás-diós kifli felfújt

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejet feltesszük melegíteni, és amikor már langyos, hozzákeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot, majd forróra melegítjük. A sütőtálat (jénait) kivajazzuk. A kiflit felkarikázzuk és egy mély tálba tesszük. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sárgáját. A meleg cukros tejjel leöntjük […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.04.21.

Hozzávalók

Elkészítése

A tejet feltesszük melegíteni, és amikor már langyos, hozzákeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot, majd forróra melegítjük. A sütőtálat (jénait) kivajazzuk. A kiflit felkarikázzuk és egy mély tálba tesszük. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sárgáját. A meleg cukros tejjel leöntjük a kiflit, majd amikor az magába szívta a tejet, óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot is. Összekeverjük a darált dióval. A jénaiba kanalazzuk a kiflis egyveleg felét, rászórjuk a reszelt almát, és rákanalazzuk a maradék kiflit. A tálat sütőbe tesszük, és kb. 200 fokon, 45-55 perc alatt készre sütjük. A sütemény akkor jó, ha a végén a teteje egy picit megpirul.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is