Elkészítése
A vajat, vagy margarint felolvasztjuk, majd lehúzzuk a tűzről, és langyosra hűtjük. A lisztet összeszitáljuk a porcukorral, a mézeskalács fűszerrel és a fahéjjal. A szalalkálit feloldjuk a langyos tejben. A vaj/margarin-méz elegyben egyenként elkeverjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a szalalkális tejet, és fokozatosan a lisztet. A keveréket jól kidolgozzuk fakanállal vagy kézi robotgéppel. Ezután letakarjuk fóliával, és egy órára a hűtőbe tesszük pihenni.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Lisztezett felületen átgyúrjuk a tésztát, majd két cipóra osztjuk és kinyújtjuk. A lapokat kivajazott tepsi hátán egyenként megsütjük, sütés előtt villával megszurkálva őket. Világosra sütjük mindkét lapot.
A diókrémhez a pudingport a tejjel és a cukrokkal felfőzzük, majd hozzákeverjük a darált diót és kihűtjük. A margarint habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot, a narancshéjat és a rumot, és alaposan összedolgozzuk. Az első süteménylapot megkenjük a krém felével, kirakjuk átlósan a cukros-rumos tejjel meglocsolt babapiskótákkal, majd rákenjük a krém másik felét. Végül a második süteménylappal befedjük.
A mázhoz fehér csokoládét olvasztunk vízgőz felett, hozzákeverünk 2 evőkanál olajat, és ezzel bevonjuk a sütemény tetejét.
Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept
