Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Rántott csirke

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A csirkéket 8 darabba vágjuk, és ha nem szeretjük a bőrét, akkor eltávolítjuk. Megsózzuk a darabokat, és egy órán át állni hagyjuk. Ezután a húsdarabokat papírtörlővel szárazra töröljük, majd a szokott módon először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajban sütjük, az első oldalát fedő alatt, a másikat fedő nélkül, míg mindkét […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.01.23.

Hozzávalók

A bundázáshoz

A sütéshez

Elkészítése

A csirkéket 8 darabba vágjuk, és ha nem szeretjük a bőrét, akkor eltávolítjuk. Megsózzuk a darabokat, és egy órán át állni hagyjuk. Ezután a húsdarabokat papírtörlővel szárazra töröljük, majd a szokott módon először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajban sütjük, az első oldalát fedő alatt, a másikat fedő nélkül, míg mindkét oldala szép pirosra nem sül.

Rafináltabb változatként a zsemlemorzsát keverhetjük fele-fele arányban reszelt sajttal, vagy durvára vágott mandulával, esetleg dióval, ami különleges ízt ad, de vigyázzunk, hogy sütés közben a bundája ne égjen meg. A szárazabb mellhúsra hajszálvékony füstölt szalonnaszeletet vagy sajtot is fektethetünk, majd hagyományos módon panírozzuk. Ebben az esetben először a feltéttel ellátott oldalát helyezzük az olajba. A zsemlemorzsát darált sonkával is összekeverhetjük, így még különlegesebb ízt érhetünk el.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is