Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztből, tojásból kevés vízzel tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk, metéltre vágjuk , sós vízben kifőzzük és alaposan lecsepegtetjük. Egy zsírral vagy vajjal kikent tűzálló tál vagy tepsi aljába tesszük a tészta felét. Az almát lereszeljük, megcukrozzuk és egy citrom héjával, esetleg levével ízesítjük. Majd az almát a tésztára tesszük és a tetejére jön a maradék tészta. […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2010.11.14.

Hozzávalók

Elkészítése

A lisztből, tojásból kevés vízzel tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk, metéltre vágjuk , sós vízben kifőzzük és alaposan lecsepegtetjük. Egy zsírral vagy vajjal kikent tűzálló tál vagy tepsi aljába tesszük a tészta felét. Az almát lereszeljük, megcukrozzuk és egy citrom héjával, esetleg levével ízesítjük. Majd az almát a tésztára tesszük és a tetejére jön a maradék tészta. A tésztát is megcukrozzuk, és a tejfölt a tészta tetejére öntjük. Sütőben megsütjük és forrón tálaljuk.

Megjegyzés: Néhány kanál-az alma közé kevert- bármilyen lekvár még ízletesebbé teszi.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is