Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Almás sütik

Sütemény receptek

Almás rácsos pite

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és annyi tejfölt adunk hozzá, amennyi szükséges ahhoz, hogy ne legyen ragacsos a tészta. Ha kész, fóliába csomagoljuk, és betesszük a hűtőbe pihenni. Közben az almát meghámozzuk, felszeleteljük, majd egy edénybe tesszük. Annyi vizet öntünk rá, ami éppen ellepi, hozzáadjuk a fahéjat és a kétféle cukrot. A pudingporokat kb. 1 dl […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Beküldte: 2012.12.08.

Hozzávalók

Töltelék

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és annyi tejfölt adunk hozzá, amennyi szükséges ahhoz, hogy ne legyen ragacsos a tészta. Ha kész, fóliába csomagoljuk, és betesszük a hűtőbe pihenni. Közben az almát meghámozzuk, felszeleteljük, majd egy edénybe tesszük. Annyi vizet öntünk rá, ami éppen ellepi, hozzáadjuk a fahéjat és a kétféle cukrot.

A pudingporokat kb. 1 dl vízben feloldjuk, és amikor az alma felforrt, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük, majd besűrítjük. Ha túl sűrű lenne, főzés közben még egy kis vizet adhatunk hozzá.

A hűtőből kivett tésztát 2/3-ad és 1/3-ad arányban szétosztjuk. A nagyobb tésztadarabot kinyújtjuk, és egy kizsírozott közepes tepsibe helyezzük úgy, hogy pereme is legyen. Beleöntjük az elkészített almás tölteléket. A kisebb tésztadarabból rácsokat formázunk a tetejére.

180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is