Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hal receptek

Ponty jóasszony módra

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A halat kifilézzük, a gerincét, fejét, farkát, a karikákra vágott sárgarépát és hagymát kevés sós vízben megfőzzük, hogy egy alaplevet készítsünk. A vaj felével kikenünk egy tűzálló tálat, majd a kiszálkázott halszeleteket belefektetjük. Ráöntjük a bort és egy kevés halcsontlevest, megsózzuk, és a sütőben, alufóliával légmentesen lezárva, 15 percig sütjük. Közben a gombát (2-3 szemet […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2012.12.08.

Hozzávalók

Elkészítése

A halat kifilézzük, a gerincét, fejét, farkát, a karikákra vágott sárgarépát és hagymát kevés sós vízben megfőzzük, hogy egy alaplevet készítsünk. A vaj felével kikenünk egy tűzálló tálat, majd a kiszálkázott halszeleteket belefektetjük. Ráöntjük a bort és egy kevés halcsontlevest, megsózzuk, és a sütőben, alufóliával légmentesen lezárva, 15 percig sütjük.

Közben a gombát (2-3 szemet egészben hagyunk, a többit felszeleteljük) a maradék vajban megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a citromlevet. A tűzről levéve a tejföllel felengedjük, belekeverjük a tojássárgákat és a megvagdalt petrezselyemzöldet. Ezt a keveréket a félig megsült halra öntjük, majd visszatesszük a sütőbe, hogy az egészet jól átsüssük.

A megpárolt, egészben hagyott gombákat a tejfölös mártás öntése előtt kiszedjük, és a végén ezzel, valamint petrezselyemcsokrokkal díszítjük a halat.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Gluténmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is