Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Somogyi toros máj

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A zsiradékon megfonnyasztjuk a hagymát, éppen csak üvegesre, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott húst. Ügyeljünk rá, hogy a csíkok ne legyenek túl vékonyak, inkább vastagabbak, mint egy tokánynál. Amikor a hús enyhe színt kap, megszórjuk pirospaprikával és sóval, majd kevergetjük. Lehet, hogy elsőre soknak tűnik a zsír, de ennek az ételnek a lényege a minimális […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
nagyvali
Beküldte: 2012.12.09.

Hozzávalók

Elkészítése

A zsiradékon megfonnyasztjuk a hagymát, éppen csak üvegesre, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott húst. Ügyeljünk rá, hogy a csíkok ne legyenek túl vékonyak, inkább vastagabbak, mint egy tokánynál. Amikor a hús enyhe színt kap, megszórjuk pirospaprikával és sóval, majd kevergetjük.

Lehet, hogy elsőre soknak tűnik a zsír, de ennek az ételnek a lényege a minimális vízmennyiség, így nagyon kevés, fél kávés pohárnyi vizet adunk hozzá, és lefedjük. Nagyon lassan főzzük, közben időnként megkeverjük. Ügyeljünk rá, hogy ha kevés a víz, leéghet, de óvatosan pótolhatjuk a vizet.

Amikor a combhús 75-80%-os készültségi fokon van, hozzáadjuk a csíkokra vágott májat. Ekkor tesszük bele az őrölt borsot, és az egészet puhára főzzük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Reggeli
nagyvali
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is