Elkészítése
A zsiradékon megfonnyasztjuk a hagymát, éppen csak üvegesre, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott húst. Ügyeljünk rá, hogy a csíkok ne legyenek túl vékonyak, inkább vastagabbak, mint egy tokánynál. Amikor a hús enyhe színt kap, megszórjuk pirospaprikával és sóval, majd kevergetjük.
Lehet, hogy elsőre soknak tűnik a zsír, de ennek az ételnek a lényege a minimális vízmennyiség, így nagyon kevés, fél kávés pohárnyi vizet adunk hozzá, és lefedjük. Nagyon lassan főzzük, közben időnként megkeverjük. Ügyeljünk rá, hogy ha kevés a víz, leéghet, de óvatosan pótolhatjuk a vizet.
Amikor a combhús 75-80%-os készültségi fokon van, hozzáadjuk a csíkokra vágott májat. Ekkor tesszük bele az őrölt borsot, és az egészet puhára főzzük.
