Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A leveles tészta felét kinyújtjuk, és a közepes tepsink méretére vágjuk. A tésztalapot kisütjük. Ha tetőt is szeretnénk a süteményre, akkor még egy lapot süssünk a tetejére. Először a tojások fehérjét cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd betesszük a hűtőbe, amíg a krémet elkészítjük. A krémhez a tojások sárgáját kevés tejjel és […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Barna Pap Monika
Beküldte: 2012.12.10.

Hozzávalók

Krémhez

A tetejére

Elkészítése

A leveles tészta felét kinyújtjuk, és a közepes tepsink méretére vágjuk. A tésztalapot kisütjük. Ha tetőt is szeretnénk a süteményre, akkor még egy lapot süssünk a tetejére.

Először a tojások fehérjét cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd betesszük a hűtőbe, amíg a krémet elkészítjük.

A krémhez a tojások sárgáját kevés tejjel és a liszttel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet is. Lassú tűzön besűrítjük a keveréket. Amikor már jó sűrű, hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét, és pár percig tovább főzzük. Ekkor belekeverjük a vaníliás cukrot is, és megkóstoljuk, hogy elég édes-e. Folyamatosan kevergetjük, amíg elkészül.

A kisült lapot a tepsibe tesszük, és még forrón ráöntjük a krémet. Miután a krém kihűlt, a tetejére simítjuk a cukorral, csipet sóval és habfixálóval felvert tejszínhabot.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Barna Pap Monika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is