Elkészítése
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk a tésztát. Formákkal kiszúrhatunk különböző alakokat, vagy a ház részeit kimérjük és pontosan kivágjuk. A házhoz szükséges méretek:
2 db oldal: 14×6,5 cm
1-1 db eleje és hátulja: 9×6,5 cm, a csúccsal együtt, amely 6 cm magas
2 db tető: 17×10,5 cm
A kivágott tésztadarabokat 180 fokos sütőben pár perc alatt megsütjük.
A bevonathoz a tojásfehérjéket a porcukorral sűrű, krémes állagúvá verjük, majd habzsákba töltjük. Ezzel díszíthetjük a ház elemeit, majd hagyjuk megszáradni a mázat.
A házikót az elemek összeillesztésével állítjuk össze, a bevonatot használhatjuk “ragasztóként”.
Jó szórakozást és sikert az építéshez!
