Elkészítése
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni. Másnap 2-3 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát, és formázzuk. A koszorúhoz szükséges egy alap, amit ízlés szerint további kiszúrt formákkal díszíthetünk. A gyertyákhoz 4 db kis méretű korongra lesz szükség, gyertyánként 5 réteggel. A formákat sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, pár perc alatt megsütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Ezután cukormázzal ragasztjuk össze a formákat. A gyertyákat is kialakítjuk a kis korongokból, majd leöntjük őket mázzal. Hagyjuk, hogy megszáradjanak. A máz állaga attól függ, mit szeretnénk: ha díszíteni akarjuk a formákat, legyen keményebb, ha bevonni az egészet, legyen folyósabb.
Ételfestékkel színezett cukormázzal díszítjük a koszorúkat és formákat. Végül a gyertyákat cukormázzal erősítjük az alapra. A gyertyák “lángja” félbe vágott datolyából készül.
Jó szórakozást a díszítéshez!
