Elkészítése
A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát megmossuk, de a héját rajta hagyjuk, majd a tyúkot is alaposan megmossuk. A tyúkot hideg vízben feltesszük főni, és amikor felforrt, lehabozzuk. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, vöröshagymát és a fűszereket. Az egész borsot és a fokhagymát teatojásba vagy fűszerzacskóba tesszük, és így helyezzük a levesbe.
A levest kis lángon kb. 1 órán át főzzük, majd hozzáadjuk a zöldségeket. Tovább főzzük, amíg a tyúk teljesen megpuhul. Amikor kész, a levest fél órán át pihentetjük, majd óvatosan átszűrjük. A zöldségeket és a tyúkot ízlés szerint daraboljuk fel.
Betétnek külön kifőzünk lúdgége tésztát vagy cérnametéltet, és tálaláskor adjuk a leveshez.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
