Elkészítése
Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját alaposan, fehéredésig kikeverjük a cukor felével, majd belekeverjük a gesztenyemasszát. A tojások fehérjét habbá verjük a maradék cukorral és csipet sóval, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásos gesztenyét. Az előkészített tepsibe öntjük a masszát, és előmelegített, 170 fokos sütőben kb. 20-25 percig sütjük. Ha megsült, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és rácsra téve hagyjuk kihűlni. A sütőpapírt visszatesszük a tepsibe, majd a tésztát is visszahelyezzük.
A krémhez kevés tejjel csomómentesre keverjük a lisztet, hozzáöntjük a többi tejet, és sűrű krémet főzünk belőle. Levesszük a tűzről, belekeverjük a cukrot, a reszelt narancshéjat, a gesztenyemasszát és a rumot. Ezt a krémet a tésztára öntjük, majd alaposan kihűtjük.
A hideg tejszínt habbá verjük a cukorral, csipet sóval és a habfixálóval, majd a sütemény tetejére simítjuk. Másnapra lesz igazán finom, amikor az ízek összeérnek.
