Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját alaposan, fehéredésig kikeverjük a cukor felével, majd belekeverjük a gesztenyemasszát. A tojások fehérjét habbá verjük a maradék cukorral és csipet sóval, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásos gesztenyét. Az előkészített tepsibe öntjük a masszát, és előmelegített, 170 fokos sütőben kb. 20-25 percig sütjük. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
Barna Pap Monika
Beküldte: 2013.01.01.

Tésztához

Krémhez

A tetejére

Elkészítése

Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját alaposan, fehéredésig kikeverjük a cukor felével, majd belekeverjük a gesztenyemasszát. A tojások fehérjét habbá verjük a maradék cukorral és csipet sóval, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásos gesztenyét. Az előkészített tepsibe öntjük a masszát, és előmelegített, 170 fokos sütőben kb. 20-25 percig sütjük. Ha megsült, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és rácsra téve hagyjuk kihűlni. A sütőpapírt visszatesszük a tepsibe, majd a tésztát is visszahelyezzük.

A krémhez kevés tejjel csomómentesre keverjük a lisztet, hozzáöntjük a többi tejet, és sűrű krémet főzünk belőle. Levesszük a tűzről, belekeverjük a cukrot, a reszelt narancshéjat, a gesztenyemasszát és a rumot. Ezt a krémet a tésztára öntjük, majd alaposan kihűtjük.

A hideg tejszínt habbá verjük a cukorral, csipet sóval és a habfixálóval, majd a sütemény tetejére simítjuk. Másnapra lesz igazán finom, amikor az ízek összeérnek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Barna Pap Monika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is