Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A porcukrot, a vajat és a tojások sárgáját alaposan kikeverjük, hogy sima, krémes állagot kapjunk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a sütőporral, valamint a citrom reszelt héjával elkevert liszttel együtt óvatosan beleforgatjuk a vajas masszába, ügyelve, hogy ne törjön meg a hab. A nyers tésztát kettéosztjuk: az egyik felébe kakaóport, a másik felébe […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2012.12.30.

Hozzávalók

Szóráshoz

Elkészítése

A porcukrot, a vajat és a tojások sárgáját alaposan kikeverjük, hogy sima, krémes állagot kapjunk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a sütőporral, valamint a citrom reszelt héjával elkevert liszttel együtt óvatosan beleforgatjuk a vajas masszába, ügyelve, hogy ne törjön meg a hab. A nyers tésztát kettéosztjuk: az egyik felébe kakaóport, a másik felébe mazsolát keverünk.

Az őzgerinc formát margarinnal kikenjük, és liszttel megszórjuk, hogy a tészta ne ragadjon bele. Először a mazsolás tésztát simítjuk bele a formába, majd ezt egy réteg dzsemmel fedjük, végül a tetejére öntjük a kakaós tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.

Miután megsült, óvatosan kiborítjuk a formából, és meghintjük porcukorral.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is