Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Édesanyám készítette mindig, amikor burgonyát, köretnek főzött!A levét is felhasználta és egyszerű, de finom levest kapott!  A zsírt vagy olajat fazékba tesszük és a vöröshagymát rajta megpároljuk. Rászórjuk a pirospaprikát, majd levesszük a tűzről hogy ne égjen meg. Amikor megfőtt a burgonyánk a körethez, akkor leöntjük róla a főzővizet. Ráöntjük a hagymás pirospaprikára és együtt […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2010.12.04.

Hozzávalók

Levesbetét

Elkészítése

Édesanyám készítette mindig, amikor burgonyát, köretnek főzött!A levét is felhasználta és egyszerű, de finom levest kapott! 

A zsírt vagy olajat fazékba tesszük és a vöröshagymát rajta megpároljuk.

Rászórjuk a pirospaprikát, majd levesszük a tűzről hogy ne égjen meg.

Amikor megfőtt a burgonyánk a körethez, akkor leöntjük róla a főzővizet.

Ráöntjük a hagymás pirospaprikára és együtt főzzük, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ezt még dúsíthatjuk pár szem főtt burgonyával, amit előtte villával összenyomunk. A tojás annyi liszttel gyúrjuk, össze amennyit felvesz, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük, közben kicsit lisztezzük a tésztát, hogy ne ragadjon össze. Ezt tesszük a levesbe.

Egyszerű és finom leves. A szegények levese!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tejmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is