Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Zserbók

Fehércsokis zserbó

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Felolvasztjuk a margarint, majd hozzáadjuk a cukrot és a tojássárgáját, alaposan elkeverjük, hogy a cukor elolvadjon. Az élesztőt kevés tejjel és cukorral felfuttatjuk, majd hozzáadjuk az előzőleg kikevert tojásos masszához, és az egészet a liszthez öntjük. Hozzáadjuk a tejfölt is, és jól összedolgozzuk, amíg sima, rugalmas tésztát nem kapunk. A tésztát négy egyenlő részre osztjuk. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2012.12.30.

Hozzávalók

Töltelék

A tetejére

Elkészítése

Felolvasztjuk a margarint, majd hozzáadjuk a cukrot és a tojássárgáját, alaposan elkeverjük, hogy a cukor elolvadjon. Az élesztőt kevés tejjel és cukorral felfuttatjuk, majd hozzáadjuk az előzőleg kikevert tojásos masszához, és az egészet a liszthez öntjük. Hozzáadjuk a tejfölt is, és jól összedolgozzuk, amíg sima, rugalmas tésztát nem kapunk.

A tésztát négy egyenlő részre osztjuk. Az első részt kinyújtjuk, és tepsibe helyezzük. Megkenjük lekvárral, megszórjuk darált dióval, majd cukorral. Erre ráhelyezzük a második lapot, amelyet szintén lekvárral kenünk meg, majd megszórunk cukorral. A harmadik lapot is kinyújtjuk és tepsibe tesszük, megkenjük lekvárral, és megszórjuk dióval, majd befedjük a negyedik lappal.

180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Ha kihűlt, olvasztott fehér csokoládéval öntjük le a tetejét.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is