Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pecsenyék

Sertés receptek

Ropogós malaccomb

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Előző nap, apróra vágott fokhagymával, szalonnával megtűzdeljük a húst. A sót 0,5 dl vízben feloldjuk és fecskendővel több oldalról a bőr alá juttatjuk, (Ha a bőrt só éri, akkor rágós lesz és nem ropogós) majd hűtőbe tesszük. Sütés előtt éles késsel másfél ujjnyi távolságba bekockázzuk, majd tepsibe tesszük. 2-3 dl vizet aláöntünk, 2-3 evőkanál zsírral, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Krajczar Sandorne
Beküldte: 2012.12.30.

Hozzávalók

Elkészítése

Előző nap, apróra vágott fokhagymával, szalonnával megtűzdeljük a húst. A sót 0,5 dl vízben feloldjuk és fecskendővel több oldalról a bőr alá juttatjuk, (Ha a bőrt só éri, akkor rágós lesz és nem ropogós) majd hűtőbe tesszük.

Sütés előtt éles késsel másfél ujjnyi távolságba bekockázzuk, majd tepsibe tesszük.

2-3 dl vizet aláöntünk, 2-3 evőkanál zsírral, alufóliával lefedve, előmelegített sütőben, egy órán át pároljuk 180 C fokon.

Ezután az alufóliát levesszük és ropogósra sütjük, miközben sörbe mártott szalonna szelettel többször kenegetjük.

Melegen körettel, hidegen salátával is tálalható.

Jó étvágyat kívánok.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Szilveszteri receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Krajczar Sandorne
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is