Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Húsos, sonkás tészták

Laktató burek

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet, cukrot, sót, élesztőt és a tejet összedolgozva tésztává gyúrjuk, a tejet pedig folyamatosan adagoljuk hozzá, amíg kellően lágy tésztát kapunk – nem biztos, hogy szükséges az összes tej. A tésztát meleg helyen 1 órán át pihentetjük, hogy megkeljen. Amikor megkelt, lisztezett felületen kinyújtjuk, majd kb. 8×8 cm-es kockákra vágjuk – a méretet a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.01.02.

Hozzávalók

Elkészítése

A lisztet, cukrot, sót, élesztőt és a tejet összedolgozva tésztává gyúrjuk, a tejet pedig folyamatosan adagoljuk hozzá, amíg kellően lágy tésztát kapunk – nem biztos, hogy szükséges az összes tej. A tésztát meleg helyen 1 órán át pihentetjük, hogy megkeljen.

Amikor megkelt, lisztezett felületen kinyújtjuk, majd kb. 8×8 cm-es kockákra vágjuk – a méretet a kívánt nagyság szerint állíthatjuk. Mindegyik kocka közepére egy kis tölteléket helyezünk, majd összehajtjuk a tésztát, hogy bezárjuk a tölteléket. Forró olajban, folyamatos forgatás mellett kisütjük őket.

A töltelékhez előzőleg kissé megfőzzük a darált húst, hozzáadunk egy kis pirospaprikát vagy a kedvünk szerinti fűszereket. Körülbelül 15 darab készíthető belőle.

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is