Elkészítése
Egy éles késsel lehártyázzuk a szűzpecsenyét, majd jól megmossuk. A közepénél óvatosan kivágjuk hosszában, majd egy fakanál nyelét húzzuk rá, így tudjuk kicsit kitágítani.
A szilvát apró kockákra vágjuk és 2 gerezd foghagymát reszelünk hozzá, majd jól összekeverjük. Megtöltjük a szilvával a szűzpecsenyét. Kívülről sózzuk, borsozzuk a húst. Óvatosan sózzunk, mert a bacon is elég sós. Kevés vajon elősütjük a húst egészben. Így minden oldalán szép barna lesz.
A bacont egy alufóliára terítjük.
Rárakjuk az elősült szűzpecsenyét és feltekerjük. Kicsit kizsírozzuk a tepsit, beletesszük a szűzpecsenyét (nem kell betekerni az alufóliával, az csak a bacon körbetekerésében segít) és egy kevés vizet öntünk alá.
A tepsit egy alufóliával lefedjük és alacsony lángon 25-30 perc alatt puhára pároljuk a szűzpecsenyét. Ha elég puha, szedjük le az alufóliát, és pirítsuk egy kicsit süssük még, míg a bacon megpirul
Rizzsel, krumplipürével tálaljuk.
