Elkészítése
Az élesztőt a cukorral és a meleg tejjel összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a sót. A meleg vizet lassan adagoljuk hozzá, amíg a tészta könnyen formázható cipóvá válik, és nem ragad. Végül hozzáadjuk az étolajat, és kb. 15 percig kelesztőtálban pihentetjük.
Amikor megkelt, kinyújtjuk egy nagy tepsi nagyságúra, majd megkenjük a paradicsomszósszal (lehet ízesített vagy natúr is). A sonkát lereszeljük sajtreszelőn, és egyenletesen eloszlatjuk a tésztán. Megszórjuk madársalátával és reszelt trappista sajttal, majd a tetejére helyezzük a mozzarella golyókat és az olívabogyókat.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 10-15 percig sütjük, amíg a széle finoman megpirul. Figyeljünk, hogy ne süssük túl, hogy ne száradjon ki. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
