Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kiflik

Sós sütemények

Vendégváró sós kifli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először habosra keverjük a margarint 1 evőkanál sóval. Az élesztőt felfuttatjuk a tejjel és a cukorral. A lisztet egy tálba mérjük, majd összeállítjuk a tésztát az élesztővel, a kefirrel, az olajjal és a tojással, ügyelve arra, hogy sót ne adjunk hozzá. Rugalmas pogácsatésztát kell kapnunk; ha szükséges, több kefirt vagy egy kis tejfölt is hozzáadhatunk. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.01.03.

Hozzávalók

Elkészítése

Először habosra keverjük a margarint 1 evőkanál sóval. Az élesztőt felfuttatjuk a tejjel és a cukorral. A lisztet egy tálba mérjük, majd összeállítjuk a tésztát az élesztővel, a kefirrel, az olajjal és a tojással, ügyelve arra, hogy sót ne adjunk hozzá. Rugalmas pogácsatésztát kell kapnunk; ha szükséges, több kefirt vagy egy kis tejfölt is hozzáadhatunk.

A tésztát 8 egyenlő részre vágjuk. Az egyik részt tányér nagyságú, kerek lappá nyújtjuk, majd félretesszük. Megkenjük a sós margarin negyedrészével, és egy másik kerek lappal befedjük. A dupla lapot négyfelé vágjuk, majd minden cikket háromfelé osztunk, szorosan feltekerjük, és tepsibe helyezzük. Ugyanígy elkészítjük a maradék tésztát is.

A kifliket megkenjük tojássárgájával, és ízlés szerint szórhatunk rá őrölt köményt, reszelt sajtot vagy szezámmagot. Egy órán át pihentetjük, majd hideg sütőbe helyezzük, a hőmérsékletet 200 fokra állítjuk, és 25-30 perc alatt szép zsemleszínűre sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is