Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Tökfőzelék

Tökfőzelék

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tököt meghámozzuk, kimagozzuk és legyaluljuk. Az olajon aranysárgára sütjük a hagymát, majd megszórjuk a paprikával, és hozzáadjuk a gyalult tököt. Megsózzuk, kevés ecettel meglocsoljuk, majd nagyon kis lángon, fedő alatt pároljuk, mivel a sótól a tök levet enged. Hozzáadjuk a finomra vágott kaprot, és besűrítjük a liszttel simára kevert tejföllel. Ízletesebb lesz, ha a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.01.21.

Hozzávalók

Elkészítése

A tököt meghámozzuk, kimagozzuk és legyaluljuk. Az olajon aranysárgára sütjük a hagymát, majd megszórjuk a paprikával, és hozzáadjuk a gyalult tököt. Megsózzuk, kevés ecettel meglocsoljuk, majd nagyon kis lángon, fedő alatt pároljuk, mivel a sótól a tök levet enged. Hozzáadjuk a finomra vágott kaprot, és besűrítjük a liszttel simára kevert tejföllel. Ízletesebb lesz, ha a hagyma párolása végén tört fokhagymát is adunk hozzá, amit egy percig sütünk, mielőtt belekerül a paprika és a tök.

Ha mirelit tökből készítjük, fagyottan rakjuk a hagymás olajra, sózzuk, és alacsony lángon olvasztjuk fel, nem szükséges lefedni, mert a tök sok nedvességet enged ki.

Ha konzerv tökből készítjük, a hagymás-paprikás olajat a tejföllel simára kevert liszttel engedjük fel, kaporral ízesítjük, és kevés konzervlevet adva mártás sűrűségűre hígítjuk. A végén adjuk hozzá a leszűrt tököt, amit éppen csak egyszer felforralunk, de nem főzzük tovább.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is