Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sárgaborsó főzelék

Sárgaborsópüré

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A borsót átválogatjuk, majd hideg vízben egy éjszakán át áztatjuk. Másnap az áztatóvízben tesszük fel főni, és fedő alatt addig puhítjuk, amíg a borsószemek teljesen szét nem esnek. Figyeljünk arra, hogy ha a borsó leve közben elfő, pótoljuk vízzel, és keverjük meg rendszeresen, hogy az alja ne kapjon oda. Az olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.01.03.

Hozzávalók

Elkészítése

A borsót átválogatjuk, majd hideg vízben egy éjszakán át áztatjuk. Másnap az áztatóvízben tesszük fel főni, és fedő alatt addig puhítjuk, amíg a borsószemek teljesen szét nem esnek. Figyeljünk arra, hogy ha a borsó leve közben elfő, pótoljuk vízzel, és keverjük meg rendszeresen, hogy az alja ne kapjon oda.

Az olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a lisztet, és kevergetve, a végén paprikával ízesítve barna rántást készítünk. Ezt egy kevés hideg vízzel felengedjük, majd a sárgaborsóhoz öntjük.

A levest nem forraljuk fel azonnal, hanem egy tésztaszűrőn keresztül egy másik lábasba áttöltjük. A még egészben maradt borsószemeket fakanállal áttörjük a lyukakon, mert ha turmixgépben törjük össze, a borsóhéj darabos marad. Csak ezután forraljuk fel, majd megsózzuk, és szükség esetén még egy kis vizet öntünk hozzá.

Tálaláskor a tetejére karikákra vágott, lisztben megforgatott és forró olajban ropogósra sütött hagymát szórunk. Melegítésnél vízzel hígítjuk, mivel az állás során sűrűsödik.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is