Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a tészta többi hozzávalóját, majd alaposan kidolgozzuk, amíg a massza hólyagos nem lesz, és el nem válik a tál falától. A tészta tetejét étolajjal lekenjük, a tálat lefedjük, és meleg helyen duplájára kelesztjük. Amíg kel […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.01.05.

Hozzávalók

A töltelékhez

A lekenéshez

Elkészítése

Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a tészta többi hozzávalóját, majd alaposan kidolgozzuk, amíg a massza hólyagos nem lesz, és el nem válik a tál falától. A tészta tetejét étolajjal lekenjük, a tálat lefedjük, és meleg helyen duplájára kelesztjük.

Amíg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket az összes hozzávaló összekeverésével. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, és 16 négyzetre vágjuk. A közepükre tölteléket teszünk, majd a tészta négy sarkát felvert tojással lekenjük, és átlósan behajtjuk, hogy rátapadjanak.

A tetejüket a felvert tojással elkevert tejjel lekenjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is