Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Savanyúságok

Kovászos uborka

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az uborkát megmossuk, két végét levágjuk, és megkóstoljuk, hogy nem keserű-e. Ha keserű, még egy darabot vágjunk le róla. Az uborkát háromliteres üvegbe rakjuk, és a megtisztított fokhagymagerezdeket beledobjuk. Az üveg aljára és tetejére egy csokor kaprot, a tetejére még egy szelet kenyeret teszünk. Vizet forralunk, literenként evőkanálnyi sóval ízesítve, a forró vizet az uborkára […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2021.08.04.

Hozzávalók

Elkészítése

Az uborkát megmossuk, két végét levágjuk, és megkóstoljuk, hogy nem keserű-e.

Ha keserű, még egy darabot vágjunk le róla.

Az uborkát háromliteres üvegbe rakjuk, és a megtisztított fokhagymagerezdeket beledobjuk.

Az üveg aljára és tetejére egy csokor kaprot, a tetejére még egy szelet kenyeret teszünk.

Vizet forralunk, literenként evőkanálnyi sóval ízesítve, a forró vizet az uborkára öntjük, és kistányérral letakarjuk.

Napon vagy meleg helyen addig érleljük, amíg az uborka színe vad zöldből sárgássá nem változott, majd az uborkát a léből kiszedve, egy másik üvegbe rakjuk, és a levét átszűrve öntjük rá.

Hűtő- szekrényben akár 1-2 hétig is frissen tartható.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is