Elkészítése
Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, cukrot adunk hozzá, majd letakarva kb. 10 perc alatt felfuttatjuk. Eközben a lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást és a reszelt sajtot, végül a felfuttatott élesztős tejet. A tésztát alaposan bedagasztjuk, majd meleg helyen, letakarva, kb. 50 percig kelesztjük, amíg a duplájára nem nő.
Ezután lisztezett gyúrólapon kisujjnyi vastagságú, téglalap alakú tésztát nyújtunk belőle, majd négyszer hajtogatjuk. Először a tészta két oldalát hajtjuk középre, majd a találkozási pontnál egymásra hajtjuk. A tésztát 90 fokkal elfordítjuk, majd a nyújtást és hajtogatást megismételjük. Ismét elforgatjuk 90 fokkal, és most már kiszaggatjuk.
A tésztát 1,5 ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd egy 5-6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval (vagy pohárral) kiszaggatjuk. A pogácsákat kivajazott, belisztezett tepsibe helyezzük, tetejüket felvert tojással megkenjük, és ízlés szerint megszórjuk köménymaggal, reszelt sajttal vagy szezámmaggal.
Előmelegített, 180°C-os sütőben 20-22 perc alatt aranysárgára sütjük.
