Elkészítése
A tojások sárgáját egy tálba rakjuk, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint, túrót és cukrot. Alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a citromok levét és a tejfölt.
Kivajazunk egy tepsit. Elkészítjük a zselatint: langyos tejben folyamatos keverés mellett felmelegítjük, amíg elolvad (nem szabad forralni). Amikor kezd hűlni, a túrókrémhez keverjük. A krém felét a tepsibe öntjük.
Az almákat megpucoljuk, kockára vágjuk, cukorral és fahéjjal megpároljuk, majd a tepsiben lévő túrókrém tetejére terítjük. Erre öntjük a maradék túrókrémet, és egyenletesen eloszlatjuk. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Közben előkészítjük a gyümölcsöket (pl. banánt, mandarint, citromot). A gyümölcsöket felszeleteljük és elhelyezzük a túrókrém tetején.
Elkészítjük a tortazselét: 2-3 dl langyos vízben feloldjuk, majd forrásig hevítjük. Amikor a zselé már csak langyos, a gyümölcsökre öntjük. Végül visszatesszük a hűtőbe, hogy szépen összeálljon és lehűljön.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
