Elkészítése
A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét 6 dkg cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgákat a maradék cukorral, vízzel és olajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a fehérjét és a sütőporral elkevert lisztet. Az elkészült tésztát 26 cm-es, kapcsos tortaformába öntjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Miután kihűlt, három lapra vágjuk.
A krémhez a pudingport a tejben megfőzzük, majd ha kihűlt, hozzákeverjük a margarint és a porcukrot, és habosra keverjük. Közben 10 dkg cukrot karamellizálunk, majd amikor szép barnára pirult, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a diót. Sütőpapírra simítjuk, hagyjuk megdermedni, majd széttördeljük és hozzákeverjük a pudingos krémhez.
A maradék 10 dkg cukrot is karamellizáljuk, majd gyorsan eloszlatjuk a tortalapok tetején, amíg meleg. Az első lapot megkenjük a krémmel, rátesszük a következő lapot, ismét krémet kenünk rá, majd ráhelyezzük a harmadik lapot. Ha marad krém, az oldalát is bevonhatjuk vele. Ízlés szerint díszítjük.
