Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Grillázskrém torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét 6 dkg cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgákat a maradék cukorral, vízzel és olajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a fehérjét és a sütőporral elkevert lisztet. Az elkészült tésztát 26 cm-es, kapcsos tortaformába öntjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Miután kihűlt, három lapra vágjuk. A krémhez a pudingport a tejben […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.01.07.

Hozzávalók

A krémhez

Grillázshoz

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét 6 dkg cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgákat a maradék cukorral, vízzel és olajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a fehérjét és a sütőporral elkevert lisztet. Az elkészült tésztát 26 cm-es, kapcsos tortaformába öntjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Miután kihűlt, három lapra vágjuk.

A krémhez a pudingport a tejben megfőzzük, majd ha kihűlt, hozzákeverjük a margarint és a porcukrot, és habosra keverjük. Közben 10 dkg cukrot karamellizálunk, majd amikor szép barnára pirult, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a diót. Sütőpapírra simítjuk, hagyjuk megdermedni, majd széttördeljük és hozzákeverjük a pudingos krémhez.

A maradék 10 dkg cukrot is karamellizáljuk, majd gyorsan eloszlatjuk a tortalapok tetején, amíg meleg. Az első lapot megkenjük a krémmel, rátesszük a következő lapot, ismét krémet kenünk rá, majd ráhelyezzük a harmadik lapot. Ha marad krém, az oldalát is bevonhatjuk vele. Ízlés szerint díszítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is