Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Diós kürtőskalács

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk, hogy felfusson. Amikor az élesztő felfutott, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és sima, kelt tésztát dagasztunk. Letakarva, langyos helyen hagyjuk duplájára kelni. Amikor a tészta megkelt, átgyúrjuk, majd kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk, és derelyevágóval ujjnyi széles csíkokra vágjuk. Kisebb sodrófákat, sörös dobozokat vagy gurigákat alufóliával bevonunk, majd […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.01.09.

Hozzávalók

Szóráshoz

Elkészítése

A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk, hogy felfusson. Amikor az élesztő felfutott, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és sima, kelt tésztát dagasztunk. Letakarva, langyos helyen hagyjuk duplájára kelni. Amikor a tészta megkelt, átgyúrjuk, majd kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk, és derelyevágóval ujjnyi széles csíkokra vágjuk.

Kisebb sodrófákat, sörös dobozokat vagy gurigákat alufóliával bevonunk, majd vékonyan megkenjük olajjal. A tésztacsíkokat rátekerjük úgy, hogy ne maradjon rés köztük. A tésztát újra megkenjük olajjal vagy vajjal, és megforgatjuk darált dióban.

180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. Amikor megsült, óvatosan lehúzzuk a formáról. Tálalás előtt porcukorral meghinthetjük.

Ebből a mennyiségből körülbelül 10 db kürtős kalács készül.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is