Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, majd a tészta hozzávalóiból tésztát dagasztunk és a kétszeresére kelesztjük. Közben a töltelék hozzávalóit egy tálban alaposan összekeverjük. Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán 2 cm vastagra nyújtjuk, és nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk. A kiszaggatott darabokat kivajazott tepsibe helyezzük. Minden tészta közepét az ujjunkkal enyhén benyomjuk, és egy kis tölteléket kanalazunk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.01.10.

A kelt tésztához

A töltelékhez

Elkészítése

Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, majd a tészta hozzávalóiból tésztát dagasztunk és a kétszeresére kelesztjük. Közben a töltelék hozzávalóit egy tálban alaposan összekeverjük.

Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán 2 cm vastagra nyújtjuk, és nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk. A kiszaggatott darabokat kivajazott tepsibe helyezzük. Minden tészta közepét az ujjunkkal enyhén benyomjuk, és egy kis tölteléket kanalazunk bele. Ha szeretnénk, a tetejére 1-2 szem mazsolát is tehetünk díszítésnek, vagy a töltelékbe is keverhetünk pár szemet.

A tészta széleit megkenjük tojássárgájával, majd további 20 percig pihentetjük. Végül előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is