Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd négy egyenlő részre osztjuk. Minden adagot gáztepsi nagyságúra nyújtunk, és világos lapokat sütünk belőlük. A krémhez a lisztet és egy evőkanál cukrot összekeverjük a tejjel, majd sűrű krémmé főzzük, és hagyjuk kihűlni. Közben a margarint kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a főzött krémhez, és alaposan kihabosítjuk. A krémet kettévesszük: az […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.01.10.

Tésztához

Krémhez

Mázhoz

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd négy egyenlő részre osztjuk. Minden adagot gáztepsi nagyságúra nyújtunk, és világos lapokat sütünk belőlük.

A krémhez a lisztet és egy evőkanál cukrot összekeverjük a tejjel, majd sűrű krémmé főzzük, és hagyjuk kihűlni. Közben a margarint kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a főzött krémhez, és alaposan kihabosítjuk. A krémet kettévesszük: az egyik felébe vaníliás cukrot, a másikba kakaóport keverünk.

Az összeállításhoz a legalsó lapra rákenjük a csokis krémet, erre egy következő lapot helyezünk, amit lekvárral kenünk meg. A harmadik lapra a vaníliás krémet simítjuk, majd befedjük a negyedik lappal.

A mázhoz a cukrot megolvasztjuk és karamellizáljuk, majd amikor szép barna, hozzáadjuk a margarint. Levesszük a tűzről, és mikor már csak langyos, hozzákeverjük a tejet. A mázat a sütemény tetejére öntjük, és gyorsan elsimítjuk. Legalább egy éjszakát állni hagyjuk, hogy a máz megdermedjen és a lapok megpuhuljanak.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is